Nyelvtanulás, nyelviskola Budapesten

Hamarosan vége a nyárnak, a pihenésnek, és minden gyereknek újra megkezdődik a munka. Persze ezt ők annyira nem várják, de hét ez az élet rendje. A te gyermekeid várják az iskolát?

A nyár

Persze azt én is vártam, hogy vége legyen egy kicsit az iskolának, a szülői rohanásnak, éppen összeegyeztetni azt, hogy kinek mikor mire kell mennie, vagy éppen kit honnan kell hová vinni. Nem egyszerű feladat, és amit szeptemberben összeállítunk, azt egész évben tartani kell, attól se eltérni nem lehet majd, sem pedig hozzá tenni.

Persze a nyár a barátokról, a szórakozásról, pihenésről szól.

Három gyermekünk van, egy 8, és egy 15 éves fiúnk, és egy 18 éves lányunk. A nagyokkal már igazán nincs sok teendőnk, hiszen ők maguktól elvannak, jönnek mennek. Mivel az kisebbik fiúnkat még nem szeretnénk egyedül otthon hagyni, így mindig valakire hárul a feladat, hogy vigyázni kell rá. Persze nem nagyon szeretnénk leterhelni őket, de néha muszáj hiszen ha mi dolgozunk akkor muszáj őt is megoldani valahogyan.

Az iskola

Az általános iskolában sok változás nem lesz, tudjuk kik lesznek a tanárok, és mivel már két gyermekem átesett ezen, így nem gondolom azt, hogy ne tudnánk megoldani. A középiskola az már más kérdés, hiszen nehezebb, kihívásokkal teli, amit a fiúnk nem igazán szeret. Nem is a szakmával van gond, hiszen ő szeretett volna pincér lenni, de tanulni azt ne kelljen. A lányunk Anna, ő egyetemre megy, na ő már nehezebb falat hiszen a legtöbb anyagi terhet most ő jelenti számunkra. Persze soha nem vetettük fel neki, hogy ne menjen tovább tanulni, hiszen nagy álma, hogy állatorvos legyen. Felelős szülőként pedig azt gondolom, az a dolgunk, hogy támogassuk ebben a céljában. Persze elvárások is vannak, nála is, hiszen neki a nyelvtanulás most ami nagy feladat. De ez sem lesz gond, hiszen ez a jó nyelviskola Budapesten mindent megold.

A lehetőségek

Nem egyszerű manapság a fiatalok helyzete. Nem elég eldönteni, hogy mit akarnak csinálni egész életükben, de még az elvárások is magasabbak mint régen voltak. Persze azt gondolom, nem kell mindenkinek diplomásnak lennie, és egyetemi végzetségének lennie, hiszen igen is szükségünk van jó szakemberekre, akik a saját szakmájukban megfelelően dolgoznak. Ha azt vesszük, egy szakácsnak, vagy fodrásznak, de egy ácsnak sincsen szüksége főiskolai végzettségre, viszont mindegyik szakma elengedhetetlen még a mai világban is.

De a legfontosabb, hogy mindenki annak tanuljon, aminek szeretne, és olyan szakmát válasszon, ami mellett akár egész életében kitart.

leave-364178_640Bár a mondás is úgy tartja, hogy amíg élünk, tanulunk, így soha nem késő semmihez. Ha csak felnőtt fejjel jövünk rá arra, hogy minket egy másik szakma érdekelne, semmi akadálya nincs annak, hogy tanuljunk. Legyen akár az egy szakma módosítás, vagy csak azért hogy több lábon álljunk, vagy egy jobb lehetőség miatt. Ilyen a nyelvtanulás is. Egy jó nyelviskola Budapesten már számos nyelvet kínál, ahol lehetőségünk van számos külföldi nyelv elsajátítására. Lehet az angol, olasz, német, spanyol, de még számos lehetőség van arra hogy valaki nyelvet tanuljon. A módszerek is egyediek, személyre szabottak, így ha szeretnénk, teljesen meg tudjuk határozni azt, hogy mit hogyan szeretnénk, hogy a családdal, vagy a munkával összeegyeztető legyen.

Soha nincs késő semmire, így a tanulásra sem. Ha valakinek 50 évesen van kedve egy másik szakma elsajátítására, amihez kedve, és lehetősége van, akkor nyugodtan vágjon bele.