Játékok után értékbecslő lettem!

A feleségemmel, amíg együtt voltunk, játékokkal foglalkoztunk. Volt egy kisebb játékboltunk Budapest mellett és 10 hosszú évig csináltunk az üzletet. Válás után a bolt az övé maradt, én pedig már nem akartam többé a játékokkal foglalkozni.

Sok időbe telt, mire kiforrott a gondolat, értékbecslő leszek!

Láttam egy tanfolyamot a neten, ahol értékbecslő válhat az emberből. Jelentkeztem is azonnal egy űrlap kitöltésével. Egyből befizettem az összeget a tanfolyamra, majd megkaptam e-mailben a számlát és a visszaigazolást. Pár nap múlva startolt is a tanfolyam.

Már az első órán nagyon sok infót kaptunk és ez a színvonal végig megmaradt. Pár hónap alatt le is zavartuk, majd sikerült egyből elhelyezkednem egy értékbecslő cégnél, mint kezdő értékbecslő. A játékok után ez teljesen új volt és bele kellett rázódnom. Egy hónapig csak figyeltem és tanultam a többiektől, hogy én is jól tudjam végezni a munkámat. Egyébként vagy az értékbecslő munka, vagy pedig az ausztriai szállodaipari munka volt versenyben. Ám végül emellett döntöttem.

Eleinte furcsa volt, hogy alkalmazott vagyok és egy teljesen új közegbe kell beleszoknom. Viszont hozzá kell tennem, hogy a csapat segítőkészsége és az, hogy ennyire magáévá tett ez a szakma, sokat segítettek. Egyértelmű, hogy jobban megy egy olyan dolog az embernek, ami érdekli, és szívesen végzi, ráadásul jó pénzért csinálja!

A feleségem azóta is a játékok rabja, neki az a biznisz olyan, mint nekem ez. Persze mások vagyunk, de én úgy érzem ez jobb munka, mert több izgalom és kihívás van benne. Szeretek feladatokat megoldani és szeretem, ha egy-egy probléma megoldásához gondolkodnom kell.

Egyébként ennél a cégnél nem dolgozunk sokan, egészen pontosan hatan vagyunk. A munka mellett azért tetszik még, mert nagyon kis családias a környezet, motiváló és jó hatással vagyunk itt egymásra, és húzzuk egymást előre. Azért azt is szeretném megemlíteni, hogy az egyik kolléganőmmel kezdünk elég jóban lenni, már voltunk együtt kávézni munka után. Ki tudja, talán még abból is lesz valami. Ha más nem, egy jó barátság.