Hatvan felett nem élet az élet?

Gyerekkoromban rengeteget sportoltam, mostanában viszont sajnos sajgó térdem miatt kevéssé van lehetőségem a testmozgásra. Nagyon szerettem a csapatjátékokat, és egy térdficamig sokáig fociztam, a kedvencem mégis a küzdősport volt.

Közel a harminchoz elhatároztam, hogy futni fogok, nem vettem számba ugyanakkor azt, hogy a pálya, amin az edzés folyik, nem mindegy, hogy miből van. A panelháló betonján futottam évekig, télen és nyáron egyaránt, és most, hatvan év körül fizetem meg az akkori edzettségem árát. Már vannak unokáim is, és szeretném őket gyakran kirándulni vinni, utazgatni velük, ha éppen a lányom hagyja, hogy én és a mama vigyázzunk rájuk. Szeretem őket nagyon, Klára a kisebbik, négy éves, míg Anett már lassan nyolc. Mindketten olyan korban vannak, amikor jót tesz nekik a mozgás, én viszont, sajnálatos módon, nem tudom megadni nekik azt, amire igényük lenne. Legutóbb Klára sírdogált is, hogy menjek vele megkergetni Micit, a cicát, de alig tudtam felkecmeregni a kanapéról. Rángatott a kis kezével szegény gyerek, de nem segített a helyzeten, a lábaim úgyis fájtak, nem tudott mit kezdeni velem a húsz kilójával. Anett már belátta, hogy nem kéne engem nyaggatni ezzel, a papa az ilyen üldögélős ember, az anyjuk múltkor nevetve hívott fel ezzel, hogy Anett az iskolában így mutatott be engem, amikor a családról kellett beszélniük irodalom órán. Nem szerettem volna, hogy ilyennek lássanak az unokáim. Úgy éreztem, sürgősen változtatnom kell.

porcerősítőElkezdtem újra tornázni: a jógát néztem ki magamnak. Lányom segített a nyújtásban olykor, a gyerekek is ráültek a hátamra, hogy elérjem a lábujjamat terpeszben. Aztán feleségem, Irma hozott nekem egy gyógyszert, amikor látta, mennyire akarok újra rendesen mozogni, és hogy mennyire szenvedek.

Porcerősítő volt…

Amíg el nem kezdtem szedni ezt a Béres porcerősítő gyógyszert, addig nem igazán hittem az ilyen bogyók hatásában, erejében…

De ez a csodaszer!

Eltelt egy kis idő, míg beépült a szervezetembe, és rendesen tudtam újra sportolni, mozogni, játszani a gyerekekkel, ugyanakkor hatása hosszantartó, rengeteg vitamint tartalmaz, jótékonysága már az első tabletta után is érezhető. Mióta szedem ezt a gyógyszert, egészen más ember lettem. Nem csak a térdemen segített, hanem az egész lényemet megváltoztatta ez a porcerősítő.

Sokkal pozitívabban látom a világot, mert végre látom: most már bármikor kimehetek a szabadba a gyerekekkel, legutóbb például erdőben jártunk, Klári először látott életében őzikét… Élvezem az őszi falevelek illatát, a lábam alatt ropogó avart, hogy nem kell kínosan figyelnem minden hirtelenebb mozdulatra, hogy lehetnek hirtelen mozdulataim, sőt, mozdulataim!

Klárával és Anettel minőségi időt tölthetek, a jóga pedig a hobbimmá vált, hála ennek a csodás porcerősítőnek, amely tényleg hatásosnak bizonyult. Remélem, hogy másokhoz is elér az én sikertörténetem, szeretném, hogy minél több emberhez eljusson: hatvan fölött is megillet mindenkit a sport és a mozgás öröme!

Nem szabad elfogadnunk, hogy a testünk a saját cellánkká váljon. A testünk szolgál minket, egy eszköz arra, hogy minél teljesebben élvezhessük az életet, hogy minél több dolgot tapasztaljunk.