Egy kiváló flotta kell a tökéletes kalandparkhoz

Több éve, hogy tervezzük barátaimmal a kalandparkunkat. A legtöbb vita azon ment, hogy milyen korcsoport célozzunk meg vele, de leginkább abban állapodtunk meg, hogy a fiatalok azok, akiket meg kell. Hiszen játszani ők szeretnek a legjobban és szerintem hasznos lenne, hogy kimozduljanak a szabadban, mert sajnos a mostani fiatalság otthon a monitor, vagy a kijelzője előtt éli le a gyerekkorát. Pedig egy egészséges lelkű gyerek elengedhetetlen kelléke a játék, szórakozás, amit társaival, egy jó közösségben tud megtenni, legjobb esetben, a szabadban. Hiszen a mozgáskultúra nagyban befolyásolja a gyerek személyiségét és a későbbiekben a magabiztosságát. Ha valaki nem biztos a mozdulataiban, kevesebb dologba fog bele, mondjuk kevesebbet játszik a társaival és már is elszigetelődik, ami rossz esetben lelki problémákat okozhat. Ezekért is támogattam azt, hogy majd az új kalandparkunk leginkább a 6-14 éves korú gyerekeket célozza meg. A gimnazistákat nem muszáj, mert abban a korban már megint máshogy működnek a fiatalok.

A tervezés nagyon szépen haladt. Megkaptuk a területet is hozzá, így már a helyszínen tudtuk egyezteti gondolatainkat. Szerencsére elég elfogadóak vagyunk a másik ötletével, ha az jól meg van indokolva, hogy miért éppen úgy csináljuk. Addig-addig fektettük le az alapokat, még egy olyan probléma nem merült fel, hogy hol fognak parkolni a látogatók. Egy hely egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy jól megközelíthető, vagy legalábbis a helyszínen van elég parkolási lehetőség. Nem akarunk sok látogatót bukni azzal, hogy kényelmességük miatt, nem minket választanak majd, mert nem tudnak hol parkolni az autóikkal.

Ezen a gondolatmeneten pörögtünk, amikor újabb és újabb ötletek kezdtek napvilágot látni. Eljutottunk addig, hogy mi lenne, ha fenntartanánk saját autóflottát, hogy 3-4 fős gyerekcsoportokat is vállaljunk.

Az ötlet úgy nézne ki, hogy a bérelt, vagy lízingelt autókhoz rendelnénk egy sofőrt, aki egyben egy túravezető is lenne és a kis létszámú csoportokért elmegy házhoz, hogy a szülőnek semmi dolga ne legyen. Akár nyáron egy napközis tábornak is felfogható lenne, ahol mindig a kirendelt sofőr hozná és vinné a kölyköket. Nyilván nem lenne egy olcsó mulatság, viszont sokan barátságosabb és kevésbé kötelezőnek éreznék a megjelenést. De itt már felmerült a tény, hogy akkor lehet nem is kalandparkot kéne csinálni, hanem egy ifjúsági tábort. Túl sok ötlet volt, mind nagyszerűen felvezetve, ezért fogalmunk se volt, hogy mihez is kezdjünk, ezért kicsit napoltuk, ennek a megvitatását. Amire viszont biztos, hogy szükségünk lesz, az nem más, mint sok autó.

Eltöltöttünk némi keresést az interneten, hogy a lehető legjobb flottakezelőt megtaláljuk, mert tudni szeretnénk, hogyan választhatunk rejtett költségek és lappangó problémák nélkül cégautót. Több oldalt átvizsgáltunk, de végül, ami meggyőzött minket az az első találatok közt szereplő flottakezelő volt! Választásunkban közrejátszott az, hogy az oldal mind PC-n, mind telefonon jól működött, tökéletesen volt optimalizálva. Lehet szőrszálhasogatás, de a mai korban fontos, hogy egy cég weboldala minden eszközzel kompatibilis legyen, hiszen akkor veszem komolyan. Másrészt jól és érthetően voltak leírva a finanszírozási lehetőségek, amik közül választani érdemes, mellesleg segédanyag is elérhető az oldalról, hogy ne teljesen kukán álljunk a témához. Egyszóval bizalomgerjesztő az egész oldal és azt éreztük, hogy az ő flottakezelő szolgáltatásaikat kell igénybe vennünk. A tartós bérlet mint finanszírozási formát választottuk első olvasásra, mert azoknak a feltételeivel értettünk úgy nagyjából egyet, bár azért egy szakértő véleményt is meghallgatunk, mert nem teljesen világos pár dolog, hiába hogy egy jól megfogalmazott szöveg próbálja megértetni velünk a lényegét. Meg lehet, hogy amit mi képzelünk róla az nem teljesen helyes és a lízing, vagy csak simán hitellel jobban járunk a flotta kiépítésnél. Bár nem akarjuk birtokolni az autókat, inkább csak használni, majd más fajtákat használni, ezzel is jobb színben tűnhetünk fel a látogatók szemében.

tartós bérlet

Sok ötlet, változás jöhet még be, de az már biztos, hogy tudjuk, kinél fogjuk intézni az autók beszerzését, mert minket teljesen meggyőzött. Jó úgy tervezni a jövőt, hogy egyre több fix pont nyújt biztonságot, mint ez a flottakezelő, vagy már a biztos helye a parkunknak. Reméljük, nem csak szülőstől jönnek majd a gyerkőcök, hanem elmerik engedni őket a saját transzportunkkal is!