Egy kedves kis történetet arról, hogyan lettem végül kávéfüggő

Gyermekkori maradványok

Már kissrác korom óta szenvedélyesen játszom mindenhol, ahol csak tehetem. Ovisként imádtam, ha kivittek a játszótérre, otthon folyamatosan rágtam a szüleim és a testvéreim fülét, hogy vegyünk elő egy társasjátékot. Aztán felfedeztem a számítógépes játékokat és azokon belül is az internetes játékokat. Tudom, hogy sokak szerint ezek a dolgok káros szokásokat szülnek, mert nem mozgunk eleget és nincs életünk és még nagyon sok elvetemült dolgot terjesztenek a játékosok világáról, de azért ez nem egészen van így. Köszönöm szépen, én például tökéletesen jól élek és egészséges vagyok, eszem rendesen és barátaim is vannak. Hiszen ne feledjük, hogy ezeken az oldalakon egymással együtt is játszunk, és egymás ellen is, így a folyamatos kapcsolattartás és beszélgetés elkerülhetetlen, hogy ténylegesen együtt tudjunk működni.

Barátság az interneten

De nem csak a headseten keresztül tartjuk egymással a kapcsolatot. A mi köreinkben igen gyakori, hogy megszervezünk egy gémer estét, amikor többen összejövünk egyikünknél és valamelyik kedvenc játékunkkal játszunk együtt. Mondanom sem kell, hogy ezek a bulik gyakran az éjszakába nyúlnak, sőt, olykor az is előfordul, hogy egy teljes hétvégén át játszunk.

Azért akadnak szenvedélyek is

Ezzel kapcsolatosan be kell, hogy valljam, hogy kialakítottam egy káros szenvedélyt, ami tényleg csakis ehhez az életvitelemhez köthető, és ez nem más, mint az energiaitalok vég nélküli fogyasztása. Mondjuk, szerintem, ez senkit sem lep meg e sorok olvasói között, hiszen, kell valamilyen eszköz, amivel ébren lehet maradni sok-sok órán keresztül. Hiába izgalmasak ezek a játékok, mindig kell valami extra löket, ami nyitva tartja a szemeinket éjszakákon át.

Na de azért azt is hozzá kell tenni, hogy az évek múlásával az energia italok iránt érzett heves vágy is átalakult kicsit. Ami 18 és 19 évesen, talán még a húszas éveim elején még ízlett, az mostanra már kicsit unalmassá vált. Túl sok a szénsav, túl édes. Nem mondom, mikor az új ízek elkezdtek bekerülni a képbe, akkor ideig, óráig engem is visszacsábítottak a fogyasztóik közé, de azért ez az üdvözület sem tarthatott örökké.

Elég a kalandozásból

Na de, hogy szavam ne feledjem, végső soron a kávékapszulákról szerettem volna írni nektek. Szóval, hogy ne kanyarodjunk el az eredeti témánktól, ideje volt mindnyájunknak valami olyan ital után nézni, ami már jobban megfelel a korunknak és az érettem ízlésvilágunknak is. Persze alapvetően kézen fekvő, hogy mi lesz az a folyadék, amire a korai harmincas játékfüggők válthatnak, de azért ez sem volt ám olyan egyszerű. Jó, jó, a válasz természetesen a kávé lesz! De milyen kávé?

Ekkor döbbentünk rá, hogy nem nagyon tartunk otthon kávéfőzőt! Itt-ott ugyan akadt egy-egy kotyogós változat és talán valami darálatlan, alig molyos zacskó babkávé, de ez a lehetőség önmagában nem kápráztatott el minket. Egyszer aztán az egyik játékból az egyik csapattársunk, hallotta, hogy a játék egy unalmasabb szakaszában a kávézási szokásaink kialakítása iránt dilemmánkon pörgünk, és ajánlott egy nagyon szuper lehetőséget, hogy viszonylag gyorsan pontot tehessünk a problémánk végére. Kicsit ugyanis unhatta már a nyavalygásunkat.

Felnőtté válásunk

Ő maga a kapszulás kávéfőzőt javasolta, mert:

  • könnyű rajta belőni, hogy mekkora legyen az egy adag, hiszen eleve ki van porciózva
  • könnyű kezelni
  • bőven van választék, ha valamilyen új ízre vágynánk.

És elhihetitek, mi mindig valamilyen új ízre vágyunk. Ráadásul a koffein tartalma ugyanúgy megvan, így eredeti hatását is el tudja érni nálunk, tehát ébren maradunk. Az ország másik végében élő haverunk még egy fantasztikus weboldalt is javasolt, ahonnan majd utánrendelhetjük a kávékapszulákat. Mert, hogy arra számítani lehetett, hogy ezeket mi elég hamar el fogjuk fogyasztani akkor is, ha otthon vagyunk egyedül, vagy a családunkkal és akkor is, igazából, logikusan, akkor meg pláne, ha egymásnál vendégeskedünk hétvégéken át és játszunk át egész éjszakákat.

Először csodálkoztunk az ajánlatán, hiszen baromi messze lakunk egymástól és nem gondoltuk, hogy egy olyan webtárhelyet tud majd kínálni nekünk, ami nekünk is jó lehet. De meg kellett lepődnünk, hiszen egy szuper opciót küldött el nekünk. Ez a webáruház, hát igen inkább nevezzük annak, mint egy szimpla webshopnak, azért is szuper, mert az ország minden tájáról, minden városából összegyűjtötte a boltokat, akik az interneten keresztül is árulják jobbnál jobb termékeiket.

Megtaláltuk a nekünk megfelelő megoldást!

Az, hogy mi házhoz kérjük, vagy saját magunk szeretnénk bemenni a vásárolt termékekért a boltba, illetve, hogy milyen távolságban szállít ki az adott bolt, már az adott bolt specifikumaihoz tartozik. Ez a gyűjtőhely viszont kiemeli a vásárló számára az adott terméknek és annak lelőhelyének a legfontosabb tulajdonságait. Hogy mennyibe kerül, hogy van-e raktáron, hogy hol található, stb. Ráadásul, a vizuális felfogásúak kedvéért, minden egyes termékről feltöltöttek egy képet is, ami, egyébként, szerintem nagyban megkönnyíti a vásárlást.

Sok ember esetében tapasztaltam, hogy azért nem szeret a neten keresztül vásárolni, mert zavarja, hogy csak betűket lát és ő maga szereti, a boltban az érzést, hogy végigmegy a polcok között, kutakodik, válogat és meglesi azokat a fontos információkat, amiket már itt az előbb is felsoroltam. Nem emlékszel rá? Na, gyerünk, olvass csak vissza. Nem ismétlek!

Na de milyen érzés itt vásárolni? Hát pontosan olyan, mint ha bemennék a boltba. Beütöm a kereső mezőbe, hogy kávékapszula és sorra kiadja az összes találatot. És ahogy görgetek, teljesen olyan, mintha a polcok között sétálgatnék. Ha szeretnék pontosabb találatokat, akkor csak további kereső szavakat kell beütnöm és aszerint adja nekem ki a találatokat.

Csak hogy, itt nem csupán egy bolt összes, vagy épp aktuálisan hiányos kapszuláit láthatom, hanem sokkal több bolt egyberostált kínálatát. Ha olcsóbbat akarok, mint egy adott termék, akkor azt választom, ha jobb minőségűt akarok, akkor arra kattintok rá. És ehhez ki sem kell moccannom otthonról és nem kell három különböző boltba elmennem, ha különböző márkájú termékeket szeretnék. Egyébként nagyon sokszor összedolgozunk, és együtt rendeljük meg a kávékat, így rengeteg időt megspórolunk magunknak. És minél több időnk van, annál többet tudunk játszani. Ez ugye abszolút logikus.

Komolyan mondom, hogy amióta ezt az oldalt használjuk, még sohasem csalódtunk a működésében. Minden téren lenyűgöz bennünket és abszolút megfelel a számunkra, pedig annak ellenére, hogy igen jó barátok vagyunk, azért sok mindenben különbözik a véleményünk, hiszen a változatosság gyönyörködtet! De ez az oldal aztán mindenben felülmúlta a várakozásainkat.

Márk haveromat, aki egyébként olvasni is nagyon szeret, az is külön megfogta ebben az oldalban, hogy nem pusztán egy virtuális bolt, hanem érdekességeket előadó blog is található rajta.

Egy szó mint száz, ti se vacakoljatok sokat, ha szeretnétek szuper könnyen letudni a havi kávérendeléseteket! Nyomás a webáruház és jó böngészést kívánok nektek!