A társasozás a meleg szobában igazán jó

A barátainkkal gyakran összegyűlünk valamelyikünknél, hogy társasjátékozzunk. Főleg télen jó elfoglaltság ez, amikor senkinek sincs kedve elmenni szórakozni, a hideg estéket inkább a meleg szobában töltenénk egy jó társas és rágcsálnivalók között. A kedvenc társasunk mostanában a Smallworld, ami egy nagyon izgi területfoglalós játék egy kitalált világban. Az elején mindenki választ egy népet, ami nagyon sokféle lehet, lehetsz patkányfajzat, troll, mágus, amazon, tünde vagy ember. Ehhez véletlenszerűen tartozik egy képesség, lehetsz vándor, kommandós, dombi, erdei, stb. Ezek a tényezők határozzák meg, hogyan játszhatsz. Ami a csavar benne, hogy nem tudsz a végtelenségig terjeszkedni egy néppel, előbb utóbb kénytelen vagy kihalásnak indulni, és választani egy új népet.

Ha megunjuk a Smallworldöt, néha átváltunk a Beugróra, amivel szintén garantált a móka. Ha eleinte furcsa is a színészkedés, nagyon hamar bele lehet jönni az impróba.

Ezen a télen történt, hogy a férjemmel a barátainknál, Eszternél és Ákosnál játszottunk, akik nemrég költöztek új házba. A ház egy csendes kis kertvárosban van, jó környéken, és frissen volt felújítva. Ahogy beléptünk, rögtön megcsapott minket az otthonosság érzete, amit eleinte nem is tudtam hova tenni. Aztán beugrott, hogy valószínűleg a meleg miatt. A házban mindenhol kellemes meleg volt, nem úgy, mint nálunk, ahol a konvektor hol fűtött, hol nem, de sosem volt tökéletes a hőmérséklet. Miközben barátaink körbevezettek minket a házban, szóvá is tettem, milyen jó meleg van.

– Ugye? – vágta rá Eszter. – Mi is imádjuk. Az elektromos padlófűtés miatt. Egész más egy ilyen otthonba hazajönni.

És valóban, akkor vettem észre, hogy a padló kellemes meleg a talpam alatt.

– Nem is hordunk itthonra papucsot, imádunk a padlón járkálni – tette hozzá Ákos.

Úgy döntöttünk, a társast is a padlón játsszuk, ha már ilyen jó ott. Közben elfetrengtünk a puha szőnyegen, és olyan kényelmes volt, hogy haza sem akartam menni. Végül persze muszáj volt, így szomorúan elbúcsúztunk a barátainktól. Eszter látta rajtam mennyire tetszik a fűtés, ezért messengeren gyorsan átküldött egy linket: https://elektromospadlofutes.info/ .

elektromos padlófűtés

Itt mindent megtaláltok az elektromos padlófűtésről – mondta. – Még árajánlatot is tudtok kérni. Nem mondom, hogy olcsó mulatság, de mindenképpen megéri.

Megköszöntük a tanácsot, és elindultunk haza. Szomorúan léptünk be a hideg lakásba, és még szomorúbban tekertük fel a konvektor gombját. Másnap, reggeli közben elkezdtük böngészni a https://elektromospadlofutes.info/ weboldalt, hogy tájékozódjunk az elektromos padlófűtésről. Egyre inkább megtetszett a dolog, így elhatároztuk, idén nyáron, ha úgyis elmegyünk nyaralni pár hétre, addig beszereltetjük. Rögtön kértünk is árajánlatot az oldalon, ami néhány nap alatt megérkezett. Nem is vészes összeg – állapítottuk meg. Szerencsére mindkettőnknek jól fizető állása van, így megengedhettük magunknak a felújítást. A padlót persze fel kellett szedni, de úgy voltunk vele, hogy legalább azt is felújítjuk. Lelkesen válogattunk a parketták között és találtunk is egy nagyon szépet. A konyhába is választottunk szép új járólapot. Minden készen állt, és mikor néhány hete elutaztunk a Balatonra, azzal a tudattal hagytuk ott a lakást, hogy egy sokkal szebb otthonba térhetünk majd vissza.

 És így is lett. Alig ismertünk rá régi kis lakásunkra. Mintha kicserélték volna. A parkettát és a járólapokat gyönyörűen felszerelték, a fűtés pedig annak rendje és módja szerint működött. Egy hűvösebb estén ki is próbáltuk, és igazat adtunk barátainknak: megérte a beszerelés. Mostanában mi is mezítláb járkálunk otthon, és úgy érezzük, ez télen se lesz másképp. Eszteréknek is nagyon tetszett a felújított lakás, szóhoz sem jutottak, amikor legutóbb átjöttek társasozni.

El sem hiszem, hogy ezt mondom, de ezzel a fűtéssel, alig várom a telet. Nincs is jobb, mint a kinti hideg elől bekuckózni a meleg lakásba. Elvégre ettől lesz egy lakás igazán otthonos.